About

free counters

Jumat, 01 April 2011

BIANTARA BASA SUNDA PANGARUH INTERNET KA REMAJA

Assalamualaikum wr wb.

Bapa/ ibu guru reujeung batur-batur anu kuring hormati, hayu urang panjatkan puji sarta syukur ka pangéran anumaha esa anu geus méré rahmat sarta hidayahnya ka urang sadayana ku kituna urang bisa ngariung ditempat ieukuring ucapkan rebu nuhun dipasihan kasempetan anu geus dipasihkeun ka sim kuring pikeun nepikeun hiji biantara anu dijudulan “Pangaruh Internet Ka Remaja”.

Saméméh kuring mitembeyan pidato kuring hayang nepikeun watesan masalah anu baris kuring sampaikan didina biantara poé ieu,nyaéta diantarana ; pangaruh internet ka rumaja ditempo ti sagi positif sarta ti sagi négatif.

Internetkecap anu henteu deungeun didangu saban jelemautamana para rumaja anu sok bergaul kalayan mentéréngna dunya anu bertekhnologi, mentéréngsarta praktis. Internet bisa beunang dimanapun urang ayaKalayan bermodalkan telepon sélular anungabogaan konéksi internetinternet bisa diaksés kalayan gampangna ngaliwatan HP dimanapun urang ayaatawa lamun henteu,disaban sudut dayeuh pasti aya hiji warung anu ngajual jasa internet atawa anu dawam disebut kalayan “Warnet”. Dunya InformasiTanpa Wateskitu pisan jalma-jalma nyebutkeunanaKuring sorangan henteu kitu yakin tapi naon kaci dikecap memang kitukaayaananaKalayan ayana internetaksés atawa jalan ka penyampaian informasi-informasi anu aya didunya ieu bisa dicokot kalayan gampangna saraya membalikkan leungeun atawa mengejapkan panon.

Loba élmu kanyaho anu kitu melimpah didituInformasi ngeunaan naon waé bisa urang manggihan di jagat internet ieuTuluy naonhubunganana jeung siswaTangtu waé pohara pageuh hubunganana jeung siswa alatan siswa henteu luput jeung anu ngarannainformasi sarta élmu kanyaho. Iinternet ieu téh média anu pang efektif sarta gampang pikeun beunang sarta diaksés ku saha waésarta di manapun, sanajan teu bisa dipungkiri yén alatan ayana kabébasan ieu bisa lumangsung ogé penyalah gunaan fasilitasinternet minangka sarana pikeun kriminalitas atawa asusila. Siswa anu kakara mikawanoh internet biasana ngagunakeun fasilitasieu pikeun néangan hal anu ararahéngKawas gambar-gambar anu henteu senonoh, atawa vidéo-vidéo ahéng anu boga sipat“asusila” séjénna anu bisa mangaruhan jiwa sarta kepribadian ti siswa éta soranganku kituna siswa terpengaruh sarta ngaréwongkonsentrasinya ka prosés pembelajaran di sakola.

Tapi kitu henteu kabéh siswa ngalakonan hal anu kitungan segelintir siswa-siswa anu usil waé anu ngalakonanana alatan kurangngabogaan rasa tanggungjawab ka diri pribadi sarta sakurilingnaTapi umumna internet dipaké ku saban siswa pikeun néanganatawa meunangkeun informasi anu nyambung kalayan materi palajaran anu manéhna tarima disakolaHal éta matak bisa siswa jadileuwih kreatif sarta leuwih aktip dina néangan asal informasi sarta élmu kanyaho dibandingkeun kalayan siswa-siswa anu ngan diukcicing di hareup méja sarta ngaregepkeun guruna nyarita.

Hal ieu bisa jadi hiji motivator ka siswa pikeun terus ngembang sarta ogé bisa boga fungsi minangka penghancur (generasi ngora).Rumaja nyaéta makhluk anu rentan ka parobahan disakurilingnaManéhna baris nuturkeun hal anu pang dominant anu ayadidekatnya. Jadi kamungkinan lumangsungna parobahan anu drastis dina mangsa-mangsa rumaja baris nyorong kaarah manarumaja éta baris leumpangkaarah positif atawa négatif gumantung ti mana manéhna mitembeyan.

Rumaja anu kesehariannya bergaul kalayan internet baris leuwih tanggap ka parobahan informasi disakurilingna alatan manéhnabiasa sarta leuwih nyaho ngeunaan informasi-informasi kasebut ku kituna manéhna leuwih batan anu séjénnaTapirumaja anungabogaan kecenderungan dina hal anu négatif malahan sabaliknaManéhna baris nampak pasif alatan ngan diperbudak kugampangna sarta kayaan informasi ti internet kasebut.

Mangka ti éta alangkah alusna lamun urang bisa kalayan bijak ngagunakeun fasilitas ieu kalayan sebaik-baiknya dina hal anu positifdemi kamajuan diri sarta pribadi urangSalaku rumaja urang kabéh kudu bisa ngawasa téknologi anu keur lumpat gancang dina eraieualatan ku kituna urang ogé baris milu lumpat menyongsong mangsa hareup.

Sakitusarta luhur perhatiannya kuring ucapkan nuhun perhatosana, akhirul kalam, wassalamualaikum wr wb.

0 komentar:

Poskan Komentar